Obilježavanje Dana državnosti u našoj školi

Kroz veoma dugo razdoblje narodi i građani Bosne i Hercegovine prošli su kroz različite historijske faze boreći se za kontinuitet državnosti naše zemlje. Jedan važan datum je presudio da se očuva njena državnost – 25. novembar 1943. godine. Tim povodom 24. 11. 2022. u našoj školi su učenici IV-3 odjeljenja Ilhana Mustafić, Hana Selimović i Said Bolić odražali prigodno interaktivno predavanje u svim odjeljenjima, a u holu škole održana je priredba koju su priredili naši učenici i predmetni profesori.  

Intoniranjem himne Bosne i Hercegovine u izvedbi orkestra naše škole, 15 časova označilo je početak priredbe. Potom je uslijedilo i obraćanje direktora Seida Alibegovića, koji je iskoristio priliku da prisutnim čestita Dan državnosti. 

Naši književnici su svoje osjećaje prema otadžbini izrazili kroz stihove, stoga su recitirana dobro poznata vanvremenska djela Dizdar Maka, Milošević Velimira, Ibrišimović Nedžada, te Kišević Enesa. Horkestar naše škole, pod dirigentskom palicom profesorice Lejle Avdagić, predstavio se pjesmama “Da se kući vratim” i “Za bolje sutra”. 

Ovogodišnju priredbu je zaključila topla, nadasve emotivna priča “Bosna i Hercegovina”, naše učenice Ene Tvica. Na kraju, prisutni su pozvani na izložbu koju su naši učenici pripremili zajedno sa profesoricom Arijanom Junuzović.  

Tekst su pripremili naši učenici Mak Topčić i Amel Fočo.