TREĆI DAN GIMNAZIJADE

Treći i ujedno i posljednji dan Gimnazijade obilježila su finala iz košarke i odbojke, a sa završnim rezultatima smo više nego zadovoljni i ponosni.

Naime, naš muški košarkaški tim, te ženski i muški odbojkaški timovi uspjeli su se plasirati u finala, te su Drugoj Gimnaziji Sarajevo osigurali jedno prvo i dva druga mjesta. U prvom dijelu takmičenja, naši košarkaši su postigli ubjedljivu pobjedu nad timom Treće gimnazije. Nakon toga, odigrana je posljednja i ujedno najnapetija košarkaška utakmica ovogodišnje Gimnazijade u kojem su nastupili naš tim protiv tima Richmond Parka.

Nakon ubjedljive pobjede nad selekcijom Treće gimnazije, naša košarkaška selekcija u muškoj konkureciji, svoje je mjesto pronašla u finalu. Finalna utakmica se odvijala između Druge Gimnazije i škole Richmond park. (Insert Makov dokument)

Naši odbojkaši su također ostvarili sjajan rezultat osvojivši drugo mjesto. Finalni meč odigrali su protiv tima prve gimnazije. Sala u kojoj se igrala utakmica, “D1”, bila je popunjena do posljednjeg mjesta. Utamkmica je počela i RPS tim je na samom početku nametnuo svoj tempo igre, rezultatski odvojivši se od našeg tima za svega devet poena na kraju prve dionice. Tokom druge četvrtine uspjeli smo u nekoj mjeri smanjiti vodstvo suparničkog tima, ali nedovoljno što je rezultiralo razlikom od 13 poena. No unatoč tomu tribininama su odzvanjale potpore i navijanja neuslovno.

U trećoj polovini dolazi do naglog preokreta, te postajemo svjesni mogućnosti za pobjedom. Mudro koristimo greške protivnika i atmosfera ekipe je doživjela opći preobražaj. Te ovom sljeduje smanjenje razlike na svega dva poena.

U posljednjoj dionici dominiramo terenom i okončavamo utakmicu s rezultatom 51:48. Reakcija navijača i euforija tima bila je nezaboravna, te su svi uz velikim aplauzom i bodrenjenjem nagradili naš tim, kojem želimo najuspješniju daljnju karijeru te se nadamo da će predstavljati našu školu i nadolazeće godine, te da će ostati pri ovoj tituli prvaka, u što naravno, ne sumnjamo.

Naši odbojkaši su u jutarnjim satima odigrali njihovu finalnu utakmicu protiv Prve gimnazije. Iako je nismo dobili razlika u bodovima je gotovo čitavu igru bila po jedan poen, te su se naši odbojkaši izvanredno našli na terenu i iznimno smo ponosni na osvojeno druo mjesto u ovoj disciplini. Finalni rezultat ove utakmice bio je 2:1 za protivnički tim.

Kao muška ekipa, naš ženski tim ujedno je igrao protiv Prve gimnazije, ali pored njih i sa Trećom gimnazijom. Pobjedu nismo odnijeli protiv Prve gimnazije, ali neminovno je naglasiti da je razlika u finalnom setu bila samo jedan poen. Ali tu nedobijenu utakmicu smo opravdali pobjednom nad Trećom gimnazijom i time osiguravši našoj školi drugo osvojeno mjesto u ovoj disciplini.

Finalni dojmovi, utisci bili su pozitivni za sve učesnike i navijače. Svima je godio ovaj vid promjene nakon Kovid situacije, te se, bez sumnje, radujemo nadolazećim aktivnostima i ovakvim događajima, te ćemo nastojati da se naši učenici aktivno plasiraju na iste.

Novinari: Lejla Sajra Ramović, Ena Smajilhodžić, Ilhana Mustafić, Mak Topčić

 

Fotoreporteri: Amel Fočo, Esma Čopra