PODJELA PAKETIĆA ŠTIĆENICIMA DOMA BEZ RODITELJSKOG STARANJA

Kako je decembar mjesec radosti i darivanja, u sklopu projekta društveno korisnog učenja učenici II-1 razreda odlučili su organizovati humanitarnu akciju čiji je krajnji cilj darovanje paketića djeci bez roditeljskog staranja.

 

Sličan projekat organizovan je i prije godinu dana. Kako prošle, tako su i ove godine rezultati  zaista zapanjujući te smo svi oduševljeni koliko se cijela škola, kako profesori tako i učenici, ujedinila i pomogla da se ova ideja sprovede u djelo. 

 

Projekat je realizovan u periodu od 12. do 23. decembra 2022. godine u holu škole, gdje su svaki dan dežurala po dva učenika. Za vrijeme akcije prikupljen je zaista veliki broj sredstava iskorištenih za pripremu 52 paketića, koji su u četvrtak 29. decembra isporučeni Domu za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave. Paketiće su isporučili učenici u pratnji profesorice Enise Karamešić.

 

Hvala svima koji su doprinijeli tome da učenici II-1 ostvare svoj cilj i izmame osmijehe na licima djece koja borave u pomenutom domu i ove praznične dane učinili im još ljepšim.